Erişilebilirlik

'Karzai Afganistan'ın Yüzde 30'una Hakim'


Amerika Ulusal İstihbarat Dairesi başkanı, Afganistan’da Karzai hükümetinin, ülkenin sadece yüzde 30’una hakim olabildiğini söyledi.

Mike McConnell, Senato Silahlı Kuvvetler Komisyonu’nda, Afganistan topraklarının yüzde 60’ının aşiret reisleri, yüzde 10’unun da devrik Taleban yönetimince kontrol edildiğini belirtti.

Afganistan’da uyuşturucu ticaretinin çok yaygın olduğunu söyleyen istihbarat yetkilisi, uyuşturucuyla ilgili suçların Kabil hükümetinin otoritesini sarstığını ve ekonomik gelişmeyi baltaladığını da kaydetti.

Senato komisyonunun toplantısında ayrıca, El Kaide ve bağlı örgütlerin, Afganistan’daki isyancılara desteği artırdığı da belirtildi.

Bu arada Mike McConnell, El Kaide ve bağlantılı örgütlerin Amerika ve Amerika’nın dış ülkelerdeki çıkarlarına önemli tehdit oluşturmaya devam ettiğini söyledi.

Yıllık güvenlik tehditleri değerlendirmesini açıklayan McConnell, tehdidin önümüzdeki yıl da devam edeceğini belirtti ve El Kaide’nin Pakistan’daki sınır bölgesinde üslenen merkez liderliğini, en büyük tehdid olarak gösterdi.
XS
SM
MD
LG