Erişilebilirlik

Obama Desteğini Arttırıyor


Amerika’da Demokrat Parti’nin başkan adayının belirlenmesi için yapılan son 10 ön seçimi kazanarak adaylık şansını güçlendiren Illinois Senatörü Barack Obama desteğini arttırmaya devam ediyor. Daha önce Obama’nın rakibi New York Senatörü Hillary Clinton’a destek veren Georgia Temsilciler Meclisi üyesi John Lewis, fikir değiştirdiğini ve artık Obama’yı desteklediğini açıkladı.

1960’lı yıllarda siyahların medeni hakları için mücadele veren Lewis, seçim bölgesindeki insanların çoğunun Obama’yı desteklediğini, bu nedenle taraf değiştirdiğini söyledi. Afrika kökenli olan Obama, Amerika’daki siyahların çoğundan destek buluyor.

Obama önceki gün de eski başkan aday adaylarından Demokrat Partili Senatör Chris Dodd'un desteğini buldu.

Son önseçimlerde başarı gösteremeyen Hillary Clinton, umudunu 4 Mart tarihinde Texas ve Ohio eyaletinde yapılacak önseçimlere bağlamış durumda.

Bu arada, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, başkan adayı olmayacağını açıkladı. Bloomberg’in aday olacağına dair söylentiler vardı.

Cumhuriyetçi Parti tarafında, Arizona Senatörü John McCain’in, partisinin adaylığını kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

XS
SM
MD
LG