Erişilebilirlik

Demokrat Adaylar Teksas'ta Karşı Karşıya


ABD'de Demokrat Partili başkan adayları Hillary Clinton ve Barack Obama Teksas ve Ohio eyaletlerindeki önseçimlerden önce CNN televizyonunda yayınlanan bir tartışma programına katıldı.

Programda Clinton ve Obama Irak, ekonomi, sağlık reformu ve Amerikan dış politikası konularında soruları yanıtladı. Hillary Clinton Obama’nın iyi bir konuşmacı olduğunu ancak bunları eyleme geçiremediğini söyledi. Obama ise senatör olarak yaptıklarından bahsederek sözlerin ve güzel konuşmanın da insanları motive etmek için önemli olduğunu belirtti.

Tartışmada iki senatör sağlık reformu ve Küba dahil Amerika’nın sorun yaşadığı ülkelerle ilgili politik stratejiler üzerine ateşli tartışmaya girdi.

Şu ana kadarki önseçimlerde Barack Obama delege sayısı açısından Clinton’dan az farkla önde görünüyor. Bu nedenle Teksas ve Ohio’daki önseçimler Hillary Clinton için büyük önem taşıyor.

McCain İddiaları Yalanladı

Bu arada Cumhuriyetçi Partinin en iddialı başkan aday adayı Senatör John McCain hakkında kadın bir lobiciyle ilişkisi olduğu yönünde bir gazete haberi yayınlandı.

New York Times gazetesinin haberinde John McCain’in kadın bir lobiciyle daha önce ilişkisi olduğu ve bu lobiciye çıkar sağladığı iddia ediliyor. Senatör McCain gazete haberini yalanladı ve kaynağı belirtilmeyen bu tür haberlerin kendisinde hayalkırıklığı yarattığını belirtti.

XS
SM
MD
LG