Erişilebilirlik

McCain ve Obama Önde Gidiyor


Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain ve Illinois Senatörü Demokrat Barack Obama, Başkanlık önseçimlerindeki zaferlerine Wisconsin’i de ekledi.

Kamuoyu yoklamaları McCain’in rakibi Mike Huckabee karşısında yüzde yirmilik; Obama’nın da rakibi Hillary Clinton karşısında yüzde onluk bir avantajı olduğunu gösteriyor.

Sonuçların alınmasından sonra Ohio’da konuşan John McCain dış politika alanında deneyimli olduğunu söyleyerek Demokrat başkan adaylarının tutumlarını eleştirdi. Washington eyaletinde de Cumhuriyetçi partililer başkan adaylarını belirlemek için sandık başına giderken, sonuçların geç saatlerde belli olması bekleniyor.

Teksas eyaletinde taraftarlarına seslenen Barack Obama, değişim çağrısını yineledi Amerika’yı birleştirecek liderlere ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Hillary Clinton dün geceki konuşmasında ekonomi üzerinde durdu, Obama’nın aksine deneyimli ve başkanlığa hazır olduğunu vurguladı. 4 Mart’ta Ohio ve Teksas’ta yapılacak ön seçimler Hillary Clinton’un Barack Obama karşısında arayı kapatması için son şans olarak görülüyor.

Son sekiz önseçimin tamamını kazanmasına rağmen Obama Clinton karşısında çok az farkla önde gidiyor. Obama’nın doğum yeri Hawaii’de dün yapılan ön seçimlerde önde gittiği bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG