Erişilebilirlik

Pakistan'da İntihar Saldırısı: 37 Ölü


Pakistan'ın Parachinar kasbasında bir seçim mitinginden sonra düzenlenen intihar saldırısında en az 37 kişi hayatını kaybetti, 90 kişi yaralandı.

Pakistan İçişleri Bakanı Hamid Navaz Han, intihar bombacısının aracını bir milletvekili adayının bürosuna çarptığını açıkladı. Saldırıdan önce eski Başbakan Benazir Butto'nun destekçileri bir seçim mitingi düzenlemişti.

Beyaz Saray saldırıyı kınadı. Beyaz Saray Sözcüsü Gordon Johndroe, saldırı düzenleyerek Pakistanlıların oy kullanmasının engellenemeyeceğini söyledi.

Pazartesi günü yapılacak seçimlere hazırlanan Pakistan'da seçim kampanyalarına bugün son verildi.

Güvenliğin sağlanması için ülke çapında 80 bin asker görev yapacak. Ülke genelinde 64 bin seçim merkezi kuruluyor. İçişleri Bakanı Han, bütün seçim merkezlerinin korunmasının zorluklarına işaret etti.

Muhalefet, Parlamento Seçimlerine hile karıştırılmasından kaygı duyuyor. Amerikalı Senatör Joseph Biden, seçimlere hile karıştırılması durumunda Pakistan'a yapılan yardımın kesilmesi çağrısında bulundu. Biden ve iki Senatör seçimleri izlemek üzere Pakistan'a gitti.

Bu arada, bugün Bajaur bölgesinde bir seçim merkezine saldırı düzenlendi. Olayda yara alan olmadı. Hayderabad'daysa bir intihar bombacısı tutuklandı.

XS
SM
MD
LG