Erişilebilirlik

Son Anketler Clinton'ın Yüzünü Güldürüyor


Demokrat Parti’de Senatör Hillary Clinton ile Senatör Barack Obama arasındaki mücadele devam ediyor. Son sekiz önseçimi Barack Obama’ya kaybeden Clinton’un yüzünü, dün açıklanan bazı kamuoyu yoklamaları güldürdü.

Connecticut’taki Quinnipiac Üniversitesi tarafından yapılan kamuoyu yoklaması Clinton’un, Obama karşısında Ohio’da 21, Pennsylvania’da ise 16 puan önde olduğunu gösterdi. Ohio ile Teksas’da önseçim 4 Mart, Pennsylvania’da ise 22 Nisan’da yapılacak. Son sekiz önseçimi açık farkla Obama’ya kaptıran Clinton, umutlarını, bu üç eyalete bağladı.

Hillary Clinton, “Yolumuza devam ediyoruz. 4 Mart’taki büyük seçimler için iyi örgütlenmiş ve iyi bir durumda bulunuyoruz,” dedi.

Ohio ile Pennsylvania’dan gelen kamuoyu yoklama sonuçları, son günlerde Obama karşısında ardarda yenilgiye uğrayan Clinton’un kampanyası için moral kaynağı oluyor.

Ancak siyasi gözlemciler, Clinton’un, daha önce de bazı büyük eyaletlerde açık farkla önde olduğu halde, Obama’nın çok gerilerden gelerek önseçimleri kazandığını da hatırlatıyor.

Senatör Barack Obama şu anda Salı günü Wisconsin eyaletinde ve Hawaii’de yapılacak önseçime ağırlık veriyor. Obama, Senatör Clinton’a karşı küçük çaptaki üstünlüğünü, bu iki seçimle daha da pekiştirmeye çalışıyor.

Obama ayrıca, Cumhuriyetçi partinin başkan adaylığı yarışmasını açık farkla önde götüren Senatör John McCain’e de cevap vererek, Demokrat partinin başkan adaylığında söz sahibi olduğunu sergilemeye çalıştı.

Barack Obama, “John McCain ekonomik politika konusunda bana saldırmaya başladı. Bunu iltifat olarak kabul ediyorum. McCain’in rakibinin kim olacağını gördüğü anlaşılıyor. Ben de, kendisiyle önümüzdeki büyük tartışmaya hazırım,” diye konuştu.

New York Daily News gazetesi siyasi gözlemcilerinden Tom DeFrank Clinton’un, Ohio ve Teksas ön seçimlerini mutlaka kazanması gerektiğine işaret ediyor.

DeFrank, “Clinton’un da hiç olmazsa bazı yerlerde kazanması lazım. Obama son sekiz önseçimin hepsini kazandı. Üst üste sekiz zafer, gerçekten çok büyük bir hız. Şimdi de Clinton’un önünde 4 Mart’ta fırsat var,” şeklinde konuşuyor.

Senatör Barack Obama, Salı günü Hawaii ile Wisconsin’de yapılacak ön seçimlerin favorisi olarak görülüyor.

XS
SM
MD
LG