Erişilebilirlik

Bush Teşvik Paketini İmzalıyor


Başkan Bush, ekonomik teşvik paketi yasasını bugün imzalıyor. Şubat ayı başında Kongre’nin onayladığı paket, 100 milyon aileye vergi iadesi verilmesini öngörüyor.

Tüketici harcamalarını artırarak ekonomiyi canlandırmayı amaçlayan teşvik paketi çerçevesinde kişi başına 600 Dolar vergi iadesi yapılacak. Evli çiftler ise 1200 Dolar alacak. Çocuk başına verilmesi öngörülen vergi iadesinin miktarı ise 300 Dolar.

Düşük gelirliler, yaşlılar ve sakat muharipler de vergi iadesinden yararlanabilecek. Yeni ekipmanlara yatırım yapan iş yerlerine ise vergi indirimi uygulanacak.

Başkan Bush, kısa süre önce yaptığı açıklamada, ekonominin, teşvik paketine ihtiyaç duyulacak kadar “belirsizlik” taşıdığını söylemişti.

Bu arada Bush yönetimi, konut kredilerini ödemekte zorlanan Amerikalı ev sahiplerine yardım amacıyla yeni bir paket açıkladı. Maliye Bakanı Henry Paulson’ın kamuoyuna açıkladığı plan, hacizlerin 30 gün süreyle askıya alınmasını öngörüyor. Son üç ayda kredi ödemelerini yapamayan ev sahpilerine, bu şekilde bankalarla yeni bir ödeme planı üzerinde anlaşma yapma şansı verilmiş oluyor. Plana şu ana Bank of America, JP Morgan Chase, Citigroup, Countrywide Financial, Washington Mutual and Wells Fargo olmak üzere altı kuruluş destek verdi.

Melek Çağlar, New York’taki finans uzmanlarını biraraya getiren FinansNetwork adlı organizasyonun Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Türkmenoğlu’yla Amerikan ekonomisindeki bu son gelişmeleri değerlendirdi. Söyleşiyi dinlemek için yukarıdaki link'i tıklayın.

XS
SM
MD
LG