Erişilebilirlik

Obama Arayı Kapatıyor


Demokrat Partili başkan adaylarından Barack Obama dün de Maine eyaletinde ön seçimi kazandı.

Senatör Obama Cumartesi günü partisinin öteki başkan adayı Senatör Hillary Clinton’u, dört önseçimde yenilgiye uğratmıştı. İki Senatör Demokrat partinin başkan adayı olabilmek için, henüz ön seçimi yapılmayan eyaletlerde yoğun mücadele veriyor.

Ön seçimlerin geçen ay başlamasından önce partisinin başkan adaylığı yarışmasını kazanacak gözüyle bakılan Hillary Clinton, beklenen başarıyı gösterememesi üzerine, kampanyasının yöneticisini değiştirdi. Clinton’un uzun süredir yardımcısı olan Maggie Williams, Senatörün eski bir arkadaşı olan Solis Doyle’un yerini alacak.

Demokrat Parti başkan adaylığı yarışmasında Senatör Obama Cumartesi günü yapılan dört ön seçimin hepsini, rakibi Hillary Clinton’a karşı, en az yüzde 20’lik bir fark yaparak, kazandı.

Cumhuriyetçi parti cephesinde ise, ön seçim yarışmasını Senatör John McCain önde götürüyor. Ancak bu partinin başkan adaylarından Arkansas eski valisi Mike Huckabee sürpriz yaparak, Louisiana ve Kansas ön seçimlerini kazandı. Bu başarısının ardından Huckabee bir televizyon mülakatında kampanyasının yeni bir canlılık kazandığını ve Cumhuriyetçi partinin yazın yapılacak genel kongresine kadar yarışa devam edebileceğini söyledi.

Maryland ve Virginia eyaletleri ile Washington D.C’de yarın yapılacak ön seçimler, her iki partinin başkan adayları için büyük önem taşıyor.

XS
SM
MD
LG