Erişilebilirlik

'Pakistan'da Aşırı İslam Tehdidi'


Amerika Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen, Pakistan'da aşırı İslamcılıktan kaynaklanan tehdidin arttığnı; el Kaide ve Taleban'ın bu ülkenin kuzeybatısında konuşlandığnı söyledi.

Mullen, teröristlerin Pakistan, Afganistan ve diğer ülkelerde saldırı düzenlemek üzere bu bölgede eğitildiğini vurguladı. Mullen Pakistan'da artan saldırılara dikkati çekerek teröristlerin Pakistan ve Amerika için tehdit oluşturduğunu kaydetti. Amerika Genelkurmay Başkanı, Pakistan'ın nükleer silahlarının güvende olduğuna inandığını belirtti.

Mullen bugün İslamabad'da Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ashfaq Parvez Kayani'yle görüştü.

Amerika Genelkurmay Başkanı Oramiral Mullen, Pakistan'ın egemenliğine saygı duyduklarını söyledi ve Amerika'nın Pakistanlı askerleri terörle mücadele konusunda eğitmeye devam edeceğini kaydetti.

Müşerref, Amerikan askerlerinin Pakistan topraklarında operasyon düzenlemesine karşı çıkmıştı.

Dün gazetecilere bir açıklama yapan üst düzey bir Amerikalı yetkili, Usame bin Ladin ve Ayman el Zevahiri dahil el Kaide liderlerinin Pakistan'ın kuzeybatı bölgesinde konuşlandığnı söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, Taleban lideri Molla Ömer'in de Pakistan'ın Ketta kentinde bulunduğunu, Afganistan'daki saldırıları buradan yönettiğini kaydetti.

Pakistanlı yetkililer, bu iddiaları reddetti.

XS
SM
MD
LG