Erişilebilirlik

'Afganistan'daki Çabalar Başarıya Ulaşıyor'


Amerika ve İngiltere dışişleri bakanları, NATO’nun Afganistan’ı istikrara kavuşturma çabalarının başarıya ulaşmadığı iddialarını yalanladı.

Condoleezza Rice ve David Miliband, Afganistan’ın başkenti Kabil’de Devlet Başkanı Hamid Karzai ve NATO komutanlarıyla görüştü.

İki dışişleri bakanı, ortak basın toplantısında, NATO ve Afgan kuvvetlerinin mevcut görevlerinde ilerleme sağladığını, ancak görevin henüz tamamlanmadığını bildirdi.

Rice, NATO ülkelerinin Afganistan’a daha fazla asker göndermesini umduğunu, ancak mevcut koalisyon kuvvetlerinin Taleban’ı yenilgiye uğratma konusunda yeterli güce sahip olduğunu vurguladı. Afganistan’da, 16 bini Amerikalı olmak üzere yaklaşık 40 bin NATO askeri görev yapıyor. Amerika’nın ayrıca NATO komutası dışında 13 bin askeri daha var ve Washington, bu birliği, birkaç bin askerle takviye etmeyi planlıyor.

Condoleezza Rice ayrıca, Taleban örgütünün ahlaki çöküntüye uğradığını ve zulüm yaptığını belirterek, Afgan halkının bu örgüte karşı tavır aldığını söyledi.

Rice, Miliband ve Karzai, görüşmelerinde ülkenin yeniden imarı için Birleşmiş Milletler’in Afganistan’a özel temsilci ataması düşüncesine destek verdi.
XS
SM
MD
LG