Erişilebilirlik

'Süper Salı'ya Geri Sayım


Amerika’da başkan aday adayları yarın 24 eyalette birden yapılacak ön seçimlere hazırlanıyor.

Son kamuoyu yoklamaları Demokrat partide Senatör Hillary Clinton’un Senatör Barack Obama ile başa baş gittiğini gösteriyor. Anketler çok sayıda Demokrat seçmeninse kararsız olduğuna dikkati çekiyor.

Cumhuriyetçi cephede de Arizona Senatörü John McCain, en büyük rakibi Massachussetts eski valisi Mitt Romney'le arayı açıyor. Arkansas eski valisi Mike Huckabee ve Texas milletvekili Ron Paul, McCain ve Romney'i çok geriden izliyor.

California’da Vali Arnold Schwarzenegger Senatör John Mccain’i, Senatör Ted Kennedy’nin yeğeni olan, eşi Maria Shriver ise Obama’yı destekliyor.

Aday adayları Süper Salı'dan bir gün önce kampanyalarını değişik eyaletlerde sürdürmeye devam etti. Süper Salı eyaletlerinde yapılacak önseçimler, iki partinin yazın yapılacak parti genel kurultaylarına yollayacağı delegelerin yarısından çoğunu belirleyecek. Bu delegeler, genel kurultaylarda partilerinin başkan adaylarını resmen açıklayacak. Kurultaylarda resmen açıklanacak adaylar, Kasım ayındaki başkan seçimlerinde yarışmaya hak kazanacak.

Süper Salı'nın önemli unsurlarından biri de Amerika'da 'en kalabalık göçmen azınlık' durumundaki Latin Amerika asıllı seçmenlerin kararını ortaya koyacak olması.

XS
SM
MD
LG