Erişilebilirlik

Edwards da Ermeni Lobisine Mesaj Gönderdi


Demokrat Parti başkan aday adaylarından eski Kuzey Carolina Senatörü John Edwards da, rakipleri Senatör Barack Obama ve Senatör Hillary Clinton’dan sonra, Ermeni lobisine mesaj göndererek Ermeni iddialarına destek verdiğini belirtti.

Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi’ne mesaj gönderen Edwards, 1915 olaylarına soykırım nitelemesi yapan ve Kongre’de görüşülmeyi bekleyen 106 sayılı tasarılara destek verdiğini dile getirdi.

Ancak Edwards, Obama ve Clinton gibi, başkan seçildiği takdirde “soykırım” ifadesini kullanacağını söylemedi. Edwards mesajında ayrıca, diğer adaylardan farklı olarak, Amerika’nın Türkiye’yle ilişkilerini güçlendirmesi gerektiğine de işaret etti.

Demokrat Parti başkan aday adaylarından Illinois Senatörü Barack Obama ve New York Senatörü Hillary Clinton, başkan seçildikleri takdirde “Ermeni soykırımını tanıyacaklarını” açıklamıştı.

Amerika'daki Ermeni lobisi bu konuda partilerin başkan adaylarından destek bulmak için yoğun bir kampanya yürütüyor. Genelde Amerikalı politikacılar, Ermeni diasporasının oylarını alabilmek için tasarıya destek vereceklerini açıklıyor.

Başkan George Bush da, 2000 yılında, Texas valisiyken 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemişti. Ancak, başkan seçildikten sonra bu tutumunu değiştirdi.

XS
SM
MD
LG