Erişilebilirlik

Gaziantep'te El Kaide'ye Operasyon


Gaziantep’te el Kaide militanı olduğu sanılan bazı kişilerin bulunduğu evlere yapılan operasyonda çatışma çıktı.

Çatışmada 1 polis memuruyla 4 örgüt üyesi öldü, 4 polis memuru da yaralandı. Baskın yapılan evlerde 18 kişi gözaltına alındı; 6 tabanca ve bir pompalı tüfek ele geçirildi.

Gaziantep'te el Kaide örgütünün selefiler koluna yönelik gerçekleştirilen operasyonda 1 polis öldü, biri ağır olmak üzere 4 polis ve 1 vatandaş yaralandı, çatışmada el Kaide örgütüne mensup olduğu öne sürülen 4 kişi ölü ele geçirildi. Çatışma sonrasında ikisi kadın olmak üzere toplam 21 kişi de gözaltına alındı.

Operasyon Gaziantep, Nizip ve Karadere köyü ile birlikte Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçelerinde eş zamanlı olarak gece saat 02.00 de başlatıldı ve yaklaşık13 saat sürdü. Polisin teslim ol çağrısına silahla karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Evde bulunan bir kadın ve 3 küçük kız çocuğu evden çıkarak teslim oldu ancak evden çıkan kadının eşi ve oğlu olduğu belirlenen iki erkek çatışmaya devam etti.

Polisin yaptığı operasyonda örgüt mensubu olduğu belirtilen baba ve oğlu ölü olarak ele geçirildi. Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı yaptığı açıklamada, terör örgütü El Kaide'ye bağlı grupların Gaziantep ve çevresinde, sansasyonel eylem hazırlığında olduklarına ilişkin bilgilerin alınması üzerine, söz konusu kişiler ve bulundukları hedeflere eş zamanlı operasyon düzenlendiğini belirtti.

Kamçı, operasyonlarda, güvenlik güçlerinin teslim ol çağrılarına ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 4 örgüt mensubunun silahlarıyla birlikte ölü olarak etkisiz hale getirildiğini, olaylarla ilgili olarak 19 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Kamçı, "Şahısların yakalandıkları yerlerde yapılan aramalarda; 7 tabanca, 2 kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, 4 pompalı tüfek, bu silahlara ait çok sayıda şarjör ve mermi, patlayıcı madde yapımında kullanılan 75 kilogram civarında amonyum nitrat, 40 kilogram civarında kükürt, 10 kilogram civarında gübre ve çok sayıda örgütsel malzeme ele geçirilmiştir" dedi.

Çatışmada öldürülen Servet Sarıoğlu'nun, uzun yıllar Afganistan'da El Kaide kamplarında silahlı eğitim aldığı ve 3 yıl önce Gaziantep'e döndüğü öğrenildi. Yakalananlardan birinin de bir ilköğretim okulunda din dersi öğretmeni olması dikkat çekti.

XS
SM
MD
LG