Erişilebilirlik

Nevada ve Güney Carolina'da Önseçim


Amerika'da partilerin başkan adaylarının belirlenmesi için yapılan önseçimler tüm hızıyla sürüyor. Bugün, Amerika'nın Güney Carolina eyaletinde Cumhuriyetçiler; Nevada eyaletindeyse, hem Demokratlar hem Cumhuriyetçiler sandık başına gidiyor.

Cumhuriyetçiler

Anketlere göre Güney Carolina eyaletinde Arizona Senatörü John McCain, eski Arkansas Valisi Mike Huckabee ve eski Massachusetts Valisi Mitt Romney başa baş konumda.

En son Michigan eyaletinde yapılan önseçimi, eski Massachusetts Valisi Mitt Romney kazandı. Romney daha önce de Wyoming eyaletindeki önseçimi kazanmıştı. Önseçim sürecinde, şu ana kadar, Cumhuriyetçiler arasında, eski Arkansas Valisi Mike Huckabee, Iowa; Arizona Senatörü John McCain de, New Hampshire eyaletindeki önseçimi kazandı.

Demokratlar

Demokrat adaylar ise kampanyalarına Nevade eyaletinde devam ediyor. Parti toplantısı şeklinde yapılacak Nevada önseçimlerinde New York Senatörü Hillary Clinton, Illinois Senatörü Barack Obama ve eski Kuzey Carolina Senatörü John Edwards başa baş konumda.

New York Senatörü Hillary Clinton New Hampshire eyaletinde yapılan önseçimi kazanırken, İllinois Senatörü Barack Obama Iowa eyaletinde yapılan önseçimde birinci gelmişti.

Clinton Michigan eyaletinde yapılan önseçimi de kazandı – ancak bu önseçim sayılmayacak. Eyalet, Demokrat Parti’nin önseçim kurallarına uymadığı gerekçesiyle, Ağustos ayında yapılacak Demokrat Parti Kurultayına Michigan eyaletinden delege kabul edilmeyecek.

Amerika’da başkan adayları, eyaletlerde yapılan önseçimlerde elde edilen sonuçlar doğrultusunda, yaz aylarında yapılacak parti kurultaylarında seçiliyor. Genel Seçimler ise Kasım ayında yapılacak.

XS
SM
MD
LG