Erişilebilirlik

Şerif Müşerref'i Suçladı


Eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Devlet Başkanı Pervez Müşerref’i düzenlediği terörle mücadele operasyonlarıyla ülkeyi kan gölüne döndürmekle suçladı.

Eski Başbakan Benazir Butto’nun öldürülmesinden bu yana düzenlediği ilk büyük mitingde konuşan Şerif, Müşerref’i Pakistan’ı yok etmek ve Washington’un emirlerini körü körüne uygulamakla da suçladı.

Bu arada, Pakistan’ın Karaçi kentinde düzenlenen bombalı saldırıda en az 10 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı. Karaçi emniyet müdürü, bombanın meyve taşıyan bir el arabasına gizlendiğini bildirdi. Saldırıyı kimin yaptığı henüz belli olmadı. Olay sırasında devlet başkanı Pervez Müşerref Karaçi’de bulunuyordu.

Öte yandan Pakistan’ın Afganistan sınırındaki aşiret bölgelerinde çıkan çatışmada 23 İslamcı militan ve yedi asker öldü. Çatışmanın, militanların Mohmand bölgesinde bir askeri konvoya saldırması sonucu çıktığı bildirildi. Geçen hafta Güney Veziristan’daki çatışmalarda çok sayıda militan öldürülmüştü. Pakistan ordusu, bölgede Taleban ve El Kaide militanlarıyla mücadele ediyor.

XS
SM
MD
LG