Erişilebilirlik

Bush Bahreyn'e Gitti


Basra Körfezi bölgesinde temaslarını sürdüren Başkan Bush bugün Bahreyn'e gitti. Bush, bölgede nüfuzunu arttırmya çalışan İran'a karşı destek bulumayı umuyor.

Başkan Bush, Beşinci Donanmanın üssü olan Bahreyn'e giden ilk Amerikan Başkanı oldu.

Bahreyn'den önce Kuveyt'te temaslarda bulunan Bush, Amerika'nın Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker ve Amerika'nın Irak Kuvvetleri Komutanı Orgeneral David Petraeus'la görüştü.

Bush, Irak'tan asker çekme konusunda herhangi bir karar vermediğini söyledi. Teröristlerin Suriye'den Irak'a giriş yapmasını engellemesi için Şam hükümetine çağrıda bulunan Bush, İran'ın da Irak'taki Şii milislere destek vermeyi bırakmasını istedi.

Bush, Irak'a ek asker gönderme planı sayesinde şiddet olaylarında azalma görüldüğünü söyledi.

Bush temasları sıraısnda Kuveyt Emiri Sheyh Sabah el-Ahmet el-Sabah'la görüştü. Bush, Kuveyt Emirine Amerika'ya verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Başkan Bush, yarın, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır'a gidecek.

Bu arada, bugün bir radyo konuşması yapan Bush, Filistinlilerin İsrail'le anlaşmaya varması için Arap ülkelerinden destek istedi. Bush, Amerika'nın müzakerelerin sürmesini teşvik edeceğini, ancak barış sağlanmasında uluslararası toplumun da sorumlulukları olduğunu hatırlattı.

Bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını öngören anlaşmanın bu yıl için tamamlanacağına inandığını söyleyen Bush, ancak bunun zorla olmayacağını, Arap ülkelerin de bu konuda sorumluluk üstlenmesi gerektiğini ifade etti.














XS
SM
MD
LG