Erişilebilirlik

Butto'nun Oğlu Yeni Parti Lideri


Pakistan’da öldürülen eski Başbakan Benazir Butto’nun partisinin başına 19 yaşındaki oğlu getirildi.

Pakistan Halk Partisi, Bilaval Butto Zerdari’yi parti başkanlığına seçti. Butto’nun eşi Asıf Ali Zerdari de partinin eş başkanlığına getirildi. Partiyi, Bilaval’in eğitimi tamamlanıncaya kadar Zerdari yönetecek.

Pakistan Halk Partisi ayrıca, 8 Ocak’taki genel seçimlere katılacağını da açıkladı. Bu açıklamanın ardından diğer muhalefet lideri Navaz Şerif de seçimlere katılacağını duyurdu. Şerif’in partisi, Benazir Butto’nun öldürülmesinin ardından seçimleri boykot edeceğini açıklamıştı.

İktidardaki Pakistan Müslüman Birliği seçimlerin üç ay kadar ertelenebileceğini bildirmişti. Pakistan Seçim Komisyonu, kesin seçi tarihini bugün açıklayacak. Komisyon, birçok seçim bürosunun Butto suikastını izleyen ayaklanmalarda ateşe verildiğini ve çok sayıda seçmen listesinin yok olduğunu belirtiyor. Komisyon ayrıca seçim hazırlıklarının aksadığını da kaydetti.

seçim konusunda en iyi zamanı Pakistanlılar’ın belirlemesi gerektiğini bildiren Amerika, ertelenmesi durumunda da kesin bir tarih açıklanmasını istedi.

Öte yandan Perşembe gününden bu yana Pakistan’daki şiddet olaylarında en az 50’ye yakın kişi hayatını kaybetti. Butto’nun ölümünden sonra ilan edilen üç günlük yas dönemi sona ererken, şiddet olaylarının yatıştığı belirtiliyor. Ülkenin en kalabalık kenti Karaçi’de de yaşam normale dönmeye başladı.

XS
SM
MD
LG