Erişilebilirlik

Müşerref Sert Güvenlik Önlemleri İstedi


Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, güvenlik birimlerinden sokak göstericilerine karşı gerekli sert önlemleri almalarını istedi.

Pervez Müşerref, bugün üst düzey güvenlik yetkilileriyle yaptığı görüşmede, eski Başbakan Benazir Butto’nun öldürülmesinden sonra başlayan gösterilerin yağma ve talana dönüşmesine izin verilemeyeceğini söyledi.

Butto suikastinden sonra yapılan gösterilerde en az 44 kişi öldü. Polis, göstericilerin şiddete başvurması nedeniyle on milyonlarca dolarlık maddi zarar oluştuğunu açıkladı.

Bu arada Butto’nun lideri olduğu Pakistan Halk Partisi yetkilileri, hükümetin eski başbakanın ölüm sebebiyle ilgili açıklamasını reddetti.

Pakistan İçişleri Bakanlığı, Butto’nun kurşun ya da şarapnel yarasından değil, intihar eylemcisinin miting yerinde patlattığı bombanın etkisiyle başını kendisini taşıyan üstü açık aracın kenarına çarptığı için öldüğünü açıklamıştı.

Pakistan Halk Partisi yetkililerinden Sherry Rehman, Butto’nun baçında kurşun yarası olduğunu söyledi.

Pakistan hükümeti ise partinin suçlamasını kabul etmedi, ve Butto’nun açıklanan ölüm gerekçesinin gerçekleri yansıttığını bildirdi.

XS
SM
MD
LG