Erişilebilirlik

Pakistan'da Askeri Konvoya İntihar Saldırısı


Pakistan’ın aşiretlerin yaşadığı Kuzeybatı Sınır İli’nde, bir askeri konvoya düzenlenen intihar saldırısında en az dokuz kişi öldü.

Saldırı, Swat Vadisi’ndeki Mingora kasabasında, bombalı araçla düzenlendi. Güvenlik kuvvetleri, bölgede Taleban’a destek veren bir aşiret liderine bağlı militan gruplarla çatışıyor.

Ölenler arasında dört güvenlik görevlisi ve üç sivil bulunuyor.

Öte yandan Cuma günü Peşaver’de 50 kişinin ölümüyle sonuçlanan intihar saldırısının soruşturması devam ediyor. İçişleri Bakanı Aftab Şerpao’yu hedef alan bombalı saldırı, büyük bir kalabalığın bulunduğu bir camide düzenlendi. İçişleri Bakanı Şerpao, saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.

Polis, bir kısmı saldırının düzenlendiği bölgedeki medreseden olmak üzere bazı kişileri gözaltına aldı.

Öte yandan Pakistanlı muhalefet liderlerinin Pazar günü seçim kampanyasına yeniden başladığı bildirildi.

Pakistan eski başbakanı Benazir Butto doğduğu yer olan Sindh ilinin Larkana kasabasında kendisini destekleyen binlerce kişiye seslenirken, diğer eski başbakan Nawaz Şerif de güneydeki Karaçi kentinde seçim kampanyasını sürdürdü. Her iki lider de Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in partisinin 8 Ocak’taki seçimleri hile ile kazanmaya çalışacağını iddia ediyor.. Benazir Butto ayrıca Pakistan’da İslamcı militanların artmasından Müşerref hükümetini sorumlu tutuyor.

XS
SM
MD
LG