Erişilebilirlik

Clinton Kütüphanesi Ziyarete Açık


Clinton Başkanlık Kütüphanesi ve Müzesi, başkanlık kütüphanelerinin sadece en yenisi değil aynı zamanda 75 bin eser, yaklaşık 2milyon fotoğraf ve 76 milyon sayfalık belgenin bulunduğu en geniş kütüphane olma özelliğine sahip. Birçok ziyaretçinin en çok ilgi gösterdiği yer, oval ofisin birebir kopyası olan odanın bulunduğu 2’nci kat. Bu oda başkanlık kütüphanesinde bir ilk. Kütüphanenin sözcüsü Jordan Johnson anlatıyor: “Başkan Clinton buraya geldiği zaman kütüphanede gezmeyi ve bazen de ziyaretçilerle konuşmayı sever. Oval ofis muhtemelen onun ve ziyaretçilerinin en sevdiği yer çünkü gerçeğine çok benziyor. Eminim bu ofisin onda çok anısı var.’’

Diğer sergiler de Clinton’un başkanlık dönemine ışık tutuyor. Clinton’ın Beyaz Saray’da görev yaptığı sekiz yıl boyunca yurtdışında ve içinde elde ettiği önemli başarılar, kronolojik bir sırayla 33 metrelik bir takvim üzerinde gösteriliyor. Kütüphanede aynı zamanda Clinton’un başkanlığının ikinci döneminde gündeme gelen Monica Lewinsky skandalı ve başkana yönelik suçlamalara da yer veriliyor.
Kütüphanede eski başkanın müziğe olan tutkusuna adanmış bir bölüm de var. Ayrıca Bill Clinton’a görevi boyunca verilen hediyeleri de kütüphanede görebiliyorsunuz. Clinton Başkanlık Kütüphanesi, Clinton’un çocukluk dönemine ait belgelere de yer veriyor. Bunlar arasında Clinton’un karneleri, resim çalışmaları ve Arkansas’ta geçirdiği çocukluk resimleri bulunuyor.

Arkansas Nehri kıyısına inşa edilen kütüphanenin ana bölümü nehre doğru adeta bir köprü gibi uzanıyor. Bu sembolik görüntü akıllara Clinton’un seçim kampanyasında kullandığı “21. yüzyıla köprü kurma’’ vaadini getiriyor.

XS
SM
MD
LG