Erişilebilirlik

Büyükanıt: 'PKK Meclis'te'


Başbakan Tayyip Erdoğan'ın teröre bulaşmamış PKK'lıları eve döndürecek bir yasa üzerinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile birlikte çalıştıklarını açıklamasından sonra Ankara'da 'terör' gündemi yeni bir boyut kazandı. Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Türkiye'de düşmanın etnik Kürtler değil, PKK olduğunun açıklığa kavuşturulmasını isterken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, terörün yasallaştığını öne sürüp TBMM'deki Demokratik Toplum Partisi'ni (DTP) hedef aldı.

Hükümetin nasıl bir yasal düzenlemeyle PKK'lıları eve döndüreceğine ilişkin merakın her geçen gün daha da arttığı Ankara'da, Türkiye'nin terörle bundan böyle nasıl mücadele edeceği herkesin gündeminde. Avrupalı diplomatlar, hükümetin nasıl bir düzenleme içinde olduğunu açıklamasını beklerken, Amerika’nın Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Türkiye'de düşmanın etnik Kürtler değil de PKK olduğunun açıklığa kavuşturulmasını istedi.

Wilson büyükelçiliğin internet sitesi üzerinden kendisine yöneltilen, "ABD'nin Türkiye'deki Kürtlere karşı politikası nedir?" sorusu üzerine, Türkiye ile Amerika'nın PKK'yı 'ortak düşman' ilan ettiğini hatırlattı. Irak'taki terörist varlığa karşı Türkiye ve diğer ortaklarla birlikte savaştıklarını belirten Wilson, Türkiye ile dünyada barış, güvenlik ve özgürlük için çalışmayı ümit ettiklerini dile getirdi.

Büyükanıt: Terör Siyasallaştı

Genelkurmay Başkanlığı'nın düzenlediği "PKK'ya yönelik ekonomik ve ideolojik desteğin kesilmesi" konulu sempozyumda Türk askerlerinin verdiği mesajlar da dikkat çekiciydi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt,"insan hakları, barış, demokrasi gibi değerleri elimizden kaçırdık. Bunları teröristler kendi dillerinde kullanıyorlar" yakınmasında bulunurken, bu kavramları duyan birçok ülkenin terör örgütüne destek verdiğini öne sürdü.

"Terör hem siyasallaştı hem legalleşti" diyen Büyükanıt, bu sözlerinden ne kastettiğinin sorulması üzerine PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmeyen Demokratik Toplum Partisi'ne (DTP) gönderme yaptı ve PKK'nın TBMM'de faaliyet gösterdiği mesajını verdi.

Avrupa'ya Sert Çıkış

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun da, aynı sempozyumda yaptığı konuşmada Avrupa Birliği'nin terör örgütü PKK'ya sahip çıkarak, Türkiye'ye verilen zararı paylaştığını öne sürdü. Saygun'un "Aralarında müttefiklerimizin de bulunduğu bazı ülkelerin tutum ve davranışları, terör örgütünün kendisine yaşam alanları bulmasında en büyük etkendir" ifadesi dikkat çekti.

Orgeneral Saygun, terör örgütü üyeleri ve yandaşlarının Avrupa Parlamentosu ile Fransa ve İngiltere parlamentolarında terör örgütünün propagandasını yapan konferanslar düzenlenmesinin dikkatlerden kaçmadığını dile getirdi.

Terör örgütünün mali desteğinin ulaştığı boyuta da gündeme getiren Orgeneral Saygun, Avrupa'da uyuşturucu ve insan kaçakçılığı gibi suçlara karışan örgütün bu ülkelerden finansal destek sağladığını dile getirdi.

XS
SM
MD
LG