Erişilebilirlik

Butto: Seçime Katılabiliriz


Eski Pakistan başbakanı Benazir Butto, yüzde 80 olasılıkla partisinin gelecek ay yapılacak parlamento seçimlerine katılacağını açıkladı.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Butto, muhalefet partilerinin seçimin Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in partisi lehine usulsüzlüklere sahne olacağına inandığını belirtti. Butto, seçim açık ve adil olmazsa, hükümete karşı bir hareket başlatacaklarını söyledi.

Butto’nun Pakistan Halk Partisi, eski başbakan Navaz Şerif’in partisiyle hükümete seçimlerle ilgili taleplerini içeren bir liste sunmaya hazırlanıyor. Butto, iki muhalefet partisinin seçmenlerden yüzde 60-65 destek almasını beklediğini de kaydetti.

Bu arada, Pakistan’da güvenlik kuvvetleri eski Başbakan Navaz Şerif’e, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan İftikhar Muhammet Çavduri’yle görüşme izni vermedi. Çavduri, yaklaşık bir aydır ev hapsinde tutuluyor. Eski başyargıcın evinin etrafında yüzlerce polis görev yapıyor. Bu polisler Çavduri’yle görüşmek üzere gelen Navaz Şerif’e eve giriş izni vermedi.

Pakistan hükümeti, İftikhar Çavduri dahil, 27 yargıcı resmen görevden uzaklaştırdı. Bu yargıçlar, 3 Kasım’da ilan edilen olağanüstü hal uygulamasından sonra yeniden bağlılık yemini etmeyi reddetmişlerdi.

XS
SM
MD
LG