Erişilebilirlik

Almanya'da Loto Çılgınlığı


Almanya’da 12 haftadır kırılamayan Loto Jackpot’u 43 Milyon Euro’ya ulaştı. Bu, Alman Loto'sunun 57 yıllık tarihinde görülen en yüksek miktar.

43 milyon Euro, yani 74 milyon 472 bin YTL. Şu günlerde Almanya’da insanlar, ne koalisyon hükümetinde bitmeyen krizi, ne son 15 yılın en yüksek enflasyon oranını, nede Alman Futbol Milli Takımı’nın gelecek yılki Avrupa Şampiyonası’nda düştüğü kolay grubu konuşuyorlar.

Sokakta, arkadaş sohbetlerinde, bürolarda herkesin ilgilendiği ve paylaştığı tek konu işte bu miktar, 43 milyon Euro. Almanya’da Loto Jackpotu, 24 Ekim’den bu yana arka arkaya 12 çekilişte kırılamadı.

Çarşamba ve Cumartesi günlerinde tekrarlanan loto çekilişlerinde en büyük ikramiye olan Jackpotu kazanabilmek için 6 rakamın yanı sıra ayrı bir küreden 0 ve 9 arasında değişen rakamlar arasından çekilen tek bir rakam olan ‘süper rakamı’ da bilmek gerekiyor.

Geçen hafta sonu da altı sayıyla süper sayıyı bilen olmayınca ikramiye miktarı şimdiki tüm zamanların rekor sayısına ulaştı. Loto idaresinin verilerine göre, geçtiğimiz son çekilişte Almanya’daki 24 bin 500 loto bayisine yaklaşık 25 milyon kupon yatırıldı. Loto kuponlarına harcanan para ise 151 milyon Euro civarında. Bu rakamın, sıradan bir Cumartesi çekilişinde harcanandan 90 milyon Euro fazla olduğu belirtiliyor.

Şimdi gözler bu akşamki çekilişe çevrildi. Jackpot uğruna loto bayilerine büyük bir akın yaşanıyor, birçok bayi loto biletlerinin tükendiğini haber veriyor. Sokakdaki vatandaş ise 2007 senesini zengin olarak kapatma hayalleri kuruyor.

Bu arada Almanya’nın Hollanda, Polonya ve Avusturya gibi komşu ülkelerinden gelen onbinlerce kişi de loto oynayarak, 6 artı süper rakamı tutturarak zengin olmak istiyor. Bu arada bugün yayınlanan bir analiz lotocuların moralini bozacak nitelikte. Buna göre, Almanya’da bugün boyunca bir kişiye yıldırım düşme olasılığı ikramiyenin çıkma olasılığından 8 bin kat daha yüksek.

XS
SM
MD
LG