Erişilebilirlik

Joe Biden


Delaware Senatörü Joe Biden 1987 yılında Demokrat Parti'nin başkan adayı olmak için yarışa girmişti, ancak seçilememişti. Biden şu sıralar Senato Dış İlişkiler Komisyonu başkanlığını yürütüyor.

Senatör Biden, 2003 yılında Irak Savaşı'nı destekledi, ancak daha sonra askerlerin 2008 yılının Mart ayına kadar çekilmesini öngören tasarıya destek verdi. Biden, Başkan Bush’un Irak’a ek asker sevk etmesine de karşı çıktı.

Irak’ın gevşek federal bir yapıya kavuşturulmasını öngören tasarıyı Senatör Biden hazırlamıştı. Bağlayıcı niteliği olmayan tasarı, Irak’ın üç ayrı federal bölgeye ayrılmasını ve merkezi hükümete sadece ulusal savunma ve doğal kaynakların paylaşımı konusunda yetki verilmesini öngörüyor.

23’e karşı 75 oyla kabul edilen tasarıda, Irak’ın böyle bir yapıya kavuşturulmasının, ancak Iraklıların isteğiyle olacağı da belirtiliyor.

Biden, Başkan Bush’un hazırladığı göçmenlik reform planını destekliyor. Bush'un hazırladığı planda sınır güvenliğinin arttırılması için ödenek ayrılması ve şu an Amerika’da bulunan kaçak işçilere vatandaşlık veya oturma/çalışma izni verilmesi öngörülüyor. Biden, Amerika – Meksika sınırına duvar örülmesini de destekliyor.

Senatör Biden, Başkan Bush’un 2001 ve 2003 yıllarında onayladığı vergi indirimlerine karşı çıktı.

Biden, kürtaj yaptırma hakkını savunuyor. Biden, Amerikan Anayasasına eşcinsellerin evlenmesini yasaklayan bir madde eklenmesine de karşı çıkıyor.

XS
SM
MD
LG