Erişilebilirlik

Müşerref Sivil Başkanlığa Hazır


Üst düzey Pakistanlı yetkililer, Pervez Müşerref’in, birkaç gün içinde genelkurmay başkanlığından istifa edebileceğini ve yeni dönem devlet başkanlığına sivil olarak başlayabileceğini söyledi.

Yetkililer, Anayasa Mahkemesi, yeniden seçilmesine yönelik itirazları geçersiz sayarsa, Müşerref’in devlet başkanlığı yemin törenine sivil olarak katılmaya hazır olduğunu kaydetti.

Mahkeme, 6 Ekim’de yapılan seçimler aleyhinde açılan 6 davanın beşini düşürmüştü. Konuyla ilgili son davaya yarın bakılacak.

Bu arada Pakistan’da sıkıyönetim tarafından tutuklanan 3 bin 400 kişi serbest bırakıldı. İçişleri Bakanlığı sözcüsü, geri kalan iki bin tutuklunun da yakında bırakılacağını açıkladı.

Pakistan Seçim Kurulu da seçimlerin 8 Ocak’ta yapılacağını resmen açıkladı.

İsyancılara Darbe

Pakistan’ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinde isyancı grubun lideri güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

Belucistan Kurtuluş Ordusunun sözcüsü, Balach Marri’nin geceyarısı düzenlenen bir operasyonda öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklama henüz Pakistan ordusu tarafından doğrulanmadı. Belucistan için özerklik isteyen isyancı grup, hükümet güçlerine karşı uzun zamandır kanlı bir savaş veriyor.

Öte yandan Pakistan ordusu kuzeybatıdaki Swat Vadisi’nde Taleban yanlısı militanları bazı yerleşim merkezlerinden temizlediğini bildirdi

Askeri sözcü, iki gündür süren operasyonlarda yaklaşık 40 militanın öldürüldüğünü açıkladı.

Pakistan ordusu, sivil kayıpları önlemek için halktan operasyon başlamadan önce bölgeyi terketmesi çağrısında bulunmuştu.

Pakistan birlikleri, geçen ay hükümete karşı cihat ilan eden Taleban yanlısı din adamı Mevlana Feyzullah’a bağlı militanlarla savaşıyor.

XS
SM
MD
LG