Erişilebilirlik

Mullen:Stratejik Öncelikler Unutulmamalı


Amerika Genelkurmay Başkanı Oramiral Michael Mullen, bugün Washington'daki yabanci basın merkezinde yaptığı konuşmada, Türk Amerikan ilişkilerinini çok önemli olduğunu; iki ülkenin silahlı kuvvetleri arasindaki ilişkilerin güçlü olduğunu ve böyle devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Oramiral Mullen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Washington ziyaretinde alınan kararlar doğrultusunda, bugün, Amerika Genelkurmay Başkan Yardimcisi Orgeneral James Cartwright ve Irak kuvvetleri komutani Orgeneral David Petraeus'un Ankara'da muhataplarıyla görüştüğünü belirtti.

Mullen, Amerika'nın, Pkk'yla mücadele konusunda Türkiye'ye destek vermek istediğini; ancak stratejik önceliklerin de gözönünde bulundurulması gerektiğini kaydetti.

Oramiral İran ile ilgili bir soruya verdiği yanıtta ise diplomatik müzakerelerin sonuç vermesini umduğunu ancak kendisinin İran’a askeri operasyon seçeneğinin masadan kaldırılmasına karşı olduğunu söyledi. Operasyon seçeneğinin masada kalmasının bu seçeneği kullanmak anlamına gelmediğine de işaret eden Mullen İran’la ilgili kaygılarının devam ettiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanı Mullen İran ve Türkiye arasında imzalanan elektrik enerjisi anlaşmasıyla ilgili ise ‘iki bağımsız ülke arasında gerçekleştirilen bir anlaşma’ olduğu gerekçesiyle yorum yapmaktan kaçındı.
XS
SM
MD
LG