Erişilebilirlik

Bangladeş'te Ölü Sayısı Yükseliyor


Bangladeş hükümeti, dört gün önce yaşanan kasırgada ölenlerin sayısının 2 bin 300’e yükseldiğini duyurdu. Ancak yardım örgütleri bu sayının daha da yükselmesinden kaygı duyuyor.

Bangladeş Kızılayı, ölü sayısının 10 bine yükselebileceğini açıkladı. Kızılay, bazı cesetlerin erişilmesi güç yerlerde bulunduğunu belirtti.

Sidr kasırgası yüzünden yüzbinlerce ev tahrip oldu, yollar ulaşıma kapandı, eletrik ve iletişim hizmetleri tamamen kesildi. Kasırganın yolaçtığı zarar yüzünden yardım ekiplerinin çoğu bölgeye ulaşamadığı bildiriliyor.

Kurtarma çalışmalarına Bangladeş ordu ve donanması da yardım ediyor. Amerikan donanması da yardım amacıyla bölgeye gemilerini gönderdi. Amerikan hükümeti ilk olarak askeri uçaklarla, 2 milyon Dolar tutarında acil yardım malzemesi gönderildiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler de Bangladeş’e birkaç milyon Dolar tutarında acil yardım malzemesi ayrıldığını açıkladı. Ayrıca Dünya Gıda Programı, kasırgadan etkilenen 400 bin kişiye gıda malzemesi gönderiyor.

Bangladeş’te her yıl sıklıkla görülen kasırgalar, binlerce kişinin ölümüne yolaçıyor. 1970’teki bir kasırga yarım milyon, 1991’deki bir başka kasırga da 130 bin kişinin ölümüne yolaçmıştı.
XS
SM
MD
LG