Erişilebilirlik

Pakistan'da Muhalefet Lideri Tutuklandı


Pakistan’da, muhalif politikacı İmran Han tutuklandı. Küçük bir siyasi partinin lideri olan eski kriket oyuncusu İmran Han, olağanüstü hal uygulamasının ilan edilmesinden sonra saklanmaya başlamıştı.

Ancak Han, dün Lahor’daki Pencap Üniversitesi’nde öğrencilerin düzenlediği bir gösteri yürüyüşüne katılmak isteyince polis tarafından tutuklandı.

Bu arada hala ev hapsinde tutulan eski başbakanlardan Benazir Butto, Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in, olağanüstü hal uygulaması devam ederken seçimlere gitme kararını demokratik açıdan inandırıcı bulmadığını söyledi.

Butto, partisinin 9 Ocak’taki seçimleri boykot edebileceğini de söyledi.

Benazir Butto'nun Washington Post gazetesinde bir makalesi yayınlandı. Butto, Müşerref’i demokrasiye dönme sözünü tutmamakla suçluyor ve yapılacak seçimin adil olmayacağını savunuyor.

Butto, makalesinde şu ifadelere yer veiryor: “Müşerref, demokrasi yanlısı güçleri nasıl bastıracağını biliyor. Ancak Usame Bin Ladin’i tutuklamaya ve aşırı güçleri engellemeye gelince ya buna gücü yetmiyor ya da böyle bir niyeti yok. Pakistan’da sadece askeri bir diktatörlük olduğunu söylemek doğru olmaz. Söz konusu olan klasik bir polis devletidir. Sovyetler Birliği döneminde halk, Politbüro’nun yaptığı seçimlerin hileli olduğunu biliyordu. Şimdi, Pakistan halkı da olağanüstü hal koşullarında yapılacak bir seçimin aynı şekilde hileli olacağını çok iyi biliyor."

XS
SM
MD
LG