Erişilebilirlik

Peres ve Abbas Türkiye'ye Gidiyor


İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas 12-13 Kasım tarihlerinde Türkiye`ye eş zamanlı bir ziyarette bulunacaklar. Peres ve Abbas, 12 Kasım'da TBMM'ne de hitap edecekler.

Bu ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile biraraya gelecek olan iki liderden İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Müslüman bir ülkenin meclisinde konuşma yapan ilk İsrail lideri olacak.

Ziyaret hakkında Peres`in ofisinden yapılan açıklamada Türkiye'nin barış sürecinde ve İsrail'i Arap dünyasına yakınlaştırmada çok büyük rol oynayabileceği söylendi. Dışişleri Bakani Ali Babacan geçen haftalarda bölgeye yaptığı ziyaret sırasında hem Şimon Peres`i hemde Mahmud Abbas`ı Türkiye`ye davet etmiş ve her iki lidere de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül `ün yazılı davetini iletmişti.

İsrail makamları güvenlik nedeniyle Şimon Peres`in Ankara ziyaretinin detaylarını vermezken Filistin tarafı Mahmud Abbas`ın Cumhurbaşkanı Gül ile 13 Kasım`da biraraya geleceğini duyurdu. Filistinli yetkililer Abbas-Gül görüşmesindeTürkiyenin Batı Şeria `da kurmayı planladığı sanayi bölgesi hakkında fikir alışverişinde bulunulacağını belirtti. Türkiye Abbas` dan bu sanayi bölgesi için yer göstermesini bekliyor.

Öte yandan Peres ve Abbas`ın Türkiye `ye yapacakları bu ziyaret 26 Kasım'da ABD`de yapılması planlanan Ortadoğu Barış Konferansı'na ön hazırlık niteliği taşıyor.

XS
SM
MD
LG