Erişilebilirlik

Clinton'dan Demokrat Rakiplerine Eleştiri


Demokrat Parti’nin başkan adaylığı yarışmasında önde giden Senatör Hillary Clinton, ikinci ve üçüncü sıradaki adayların sert hücumlarına hedef oluyor.

Hillary Clinton ülke çapındaki yoklamalarda önde gidiyor. Ancak önseçimlerden ilkinin yapılacağı Iowa’da Hillary Clinton ve ikinci sıradaki Senatör Barack Obama arasındaki fark çok az gözüküyor. Son yoklamaya göre, Hillary Clinton oyların yüzde 29’uyla birinci, Senatör Obama yüzde 27 ile ikinci, eski Senatör John Edwards ise üçüncü sırada yer alıyor.

3 Ocak’ta yapılacak Iowa önseçimi, çok çeşitli usullerle yapılan önseçimlerin ilki olması bakımından önem taşıyor. Iowa önseçimini kazanan adayın, öteki tüm önseçimleri güçlü tamamlama şansının da yüksek olduğuna inanılıyor. Önseçimleri kazanan aday, 2008 Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimine, partisinin adayı olarak girecek.

Senatör Barack Obama Hillary Clinton’u, yaşlı Amerikalılara sosyal güvenlik sistemini nasıl kuvvetlendireceğini izah edememekle suçladı. Clinton ise Obama ve Edwards’ı, olumlu kampanya yürütme taahhüdünü çiğnemekle suçladı.
XS
SM
MD
LG