Erişilebilirlik

Gündemde PKK'yla Mücadele Var


Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, Başkan Bush’un Pazartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşeceğini söyledi. Sözcü, Başbakan’ın ziyaretinin Türk Amerikan dostluğunun ve ittifakının önemine işaret ettiğini belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü, gündemdeki konuları şöyle sıraladı: PKK terör örgütüne karşı ortak mücadele, Afganistan, Irak, Lübnan ve Büyük Ortadoğu’da barış ve istikrarın yayılması, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik süreci.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dana Perino, Amerika’nın da PKK’nın ortadan kaldırılmasını istediğini, Türkiye’nin kendini savunma isteğini anlayışla karşıladıklarını, Ankara’nın kaçırılan sekiz askeri bulma hakkına sahip olduğunu belirtti.

Perino, Başkan Bush’un Başbakan Erdoğan’a itidal çağrısında bulunacağını; Irak’la diyalogun sürmesinin önemine işaret edeceğini söyledi. Perino Bush – Erdoğan görüşmesinde PKK’nın faaliyetlerinin engellenmesinin değerlendirileceğini dile getirdi.

Bush’un, PKK’ya karşı Amerika’nın üstleneceği rol konusunda Erdoğan’a bir söz verip vermeyeceği konusunda, Perino, toplantıdan önce bir böyle bir açıklama yapamayacağını söyledi.

Bu arada, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Perşembe günü Ankara’da temaslarda bulunacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşecek olan Rice, daha sonra, İstanbul’da Irak’a komşu ülkeler konferansına katılacak.

Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Dün, Washington’daki Türk Büyükelçiliği’ndeki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna, Amerikalı yetkililer üst düzeyde katıldı.

Büyükelçi Nabi Şensoy tarafından verilen resepsiyona katılanlar arasında Amerika Savunma Bakanı Robert Gates, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral James Cartwright, Dışişleri Bakan Yardımcısı Nicholas Burns, Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman, Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Bakan Yardımcılarından Matt Bryza ve Amerika’nın PKK ile mücadelede özel temsilciliğinden kısa süre önce ayrılan emekli Orgeneral Joseph Ralston vardı.

XS
SM
MD
LG