Erişilebilirlik

ABD'den Üç İran Bankasına Mali Yaptırım


Amerika, İran’a karşı yeni yaptırımlar açıkladı.

Maliye Bakanı Henry Paulson, konuyla ilgili yazılı açıklamasında ‘İran, nükleer emellerini gerçekleştirmek, balistik füzeler geliştirmek ve terörü desteklemek için küresel mali bağlarını kullanıyor. İran’ın bu tehlikeli faaliyetlerini engellemek ve Tahran’la iş yapan mali kuruluşların doğru tercihler yapmalarını sağlamak amacıyla yeni adımlar atıyoruz,’ dedi.

Bakan Paulson, bu çerçevede Bank Mellat, Bank Melli ve Bank Saderat’ı yaptırım kapsamına aldıklarını söyledi. Bakan, bu üç büyük İran bankasının Tahran’ın nükleer faaliyetlerine ve teröre verdiği desteğe finans sağladıklarını kaydetti. Paulson, tüm finans kurumlarıyla, şirketlerden bu üç bankayla iş yapmamalarını istedi.

Amerika Maliye Bakanı, İran Devrim Muhafızları’yla Kudüs Kuvvetlerinin, İran’ın nükleer faaliyetlerine, Taleban militanlarına ve diğer terör örgütlerine destek sağladıklarını söyledi. Bakan Paulson, Devrim Muhafızları’nın İran’ın ticari ve ekonomik faaliyetlerinde derin nüfuzu olduğunu söyleyerek, yine tüm şirketlerden, bu askeri birime bağlı firma ve kuruluşlarla iş yapmamalarını istedi. Amerika, bu yeni uygulamayla, ilk kez egemen bir ülkenin ordusuna karşı yaptırım kararı almış oldu.

XS
SM
MD
LG