Erişilebilirlik

Pakistan'da Soruşturma Sürüyor


Pakistan’da eski başbakan Benazir Butto’ya yönelik saldırıdan bir değil iki intihar bombacısını sorumlu olduğu bildiriliyor.

Yetkililer başta Karaçi’de yaklaşık 140 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı saldırının tek bir intihar bombacısı tarafından düzenlendiğini, ilk duyulan patlamanın sadece el bombası olduğunu açıklamıştı.

Ancak yetkililer, bugün ikinci bir intihar bombacısının kesik başının bulunduğunu, saldırganın kimliğinin belirlenmeye çalıştıklarını açıkladı.

Bu arada Benazir Butto, Pakistan hükümetinin, soruşturmaya yabancı uzmanların da katılmasını kabul etmesi çağrısını tekrarladı.

İçişleri Bakanı, Pakistan güvenlik güçlerinin olayı soruşturacak güçte olduğunu belirterek çağrıyı reddetti.

Miting Yasağına Tepki

Pakistan’da muhalefet, eski Başbakan Benazir Butto’ya düzenlenen saldırıdan sonra, siyasi gösterilerin yasaklanmasına karşı çıktı.

Butto’nun lideri olduğu Pakistan Halk Partisi, gösterilerin demokrasi açısından önemli olduğunu açıkladı. Muhalefet, yasak koyarak güvenliğin sağlanamayacağını savundu.

Eski Başbakan Nevaz Şerif ve İslamcı partiler de yasağa karşı çıktarak hükümeti muhalefetin seçmenlere ulaşmasını engellemeye çalışmakla suçladı.

XS
SM
MD
LG