Erişilebilirlik

Salih: 'PKK'ya Askeri Çözüm Yok'


Irak Başbakan Yardımcısı Behram Salih, kuzey Irak’taki PKK varlığının askeri çözümle ortadan kaldırılamayacağını, sorunun Irak, Türkiye ve Amerika arasında görüşmeler yoluyla çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

Resmi bir ziyaret için Washington’da bulunan Berham Salih Brookings Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada Irak hükümetinin PKK sorununun bilincinde olduğunu, ancak Türkiye’nin de Irak’ın içinde bulunduğu durumu anlaması gerektiğini belirtti. PKK’nin 20 yılı aşkın süredir devam eden bir sorun olduğuna dikkat çeken Irak Başbakan Yardımcısı Salih, Türk ordusunun Türkiye sınırları içindeki PKK varlığına çözüm bulamazken Irak’tan kısa süre içinde çözüm beklemesinin haksızlık olduğunu ileri sürdü.

Türkiye’yle iyi ilişkiler kurma konusunda ciddi olduklarını belirten Irak Başbakan Yardımcısı PKK’nın Kandil dağında nasıl barınabildiği yolundaki sorulara ‘Gidin o dağları kendiniz görün. Bu dağlarda askeri operasyon kolay değil’ diye yanıt verdi.

Berham Salih Türkiye’ye yönelik PKK saldırılarının zamanlamasıyla ilgili bir soru üzerine de ‘Saldırıların zamanlaması Erdoğan hükümeti, Cumhurbaşkanı Gül ve Irak Devlet Başkanı Talabani’yi küçük düşürmeyi amaçlamaktadır’ görüşünü öne sürdü.


XS
SM
MD
LG