Erişilebilirlik

Butto: Saldırılar Sürpriz Değildi


Pakistan eski Başbakanı Benazir Butto, bombalı saldırıların kendisini ülkesi için verdiği demokrasi mücadelesinden caydıramayacağını söyledi.

Dünkü saldırıdan sonra ilk kez konuşan Butto, demokrasi için hayatını tehlikeye atmaya hazır olduğunu ancak Pakistan’ı teröristlere teslim etmeyeceğini bildirdi.

Butto, suikast girişiminin kendisi için sürpriz olmadığını belirtirken saldırıdan Pervez Müşerref hükümetini sorumlu tutmadı.

Karaşi’de meydana gelen bombalı saldırıda, en az 136 kişi hayatını kaybetti; 290 kişi de yaralandı. Yetkililer, ilk patlamanın el bombası olduğu, daha şiddetli olan ikincisinde ise bir intihar bombacısının kendisini havaya uçurduğu görüşünde.

Pakistan devlet başkanı Pervez Müşerref saldırıyı ”demokrasiyi hedef alan bir komplo” olarak kınayarak halkı sukünete çağırdı. Müşerref olayın kapsamlı bir şekilde soruşturulacağı sözü de verdi.

Şeriatçı militanlar Butto’ya karşı intihar saldırısı düzenleyecekleri tehdidinde bulunmuş, ancak eski başbakan 8 yıllık sürgünden sonra ülkesine dönme kararından vazgeçmemişti.

XS
SM
MD
LG