Erişilebilirlik

Tezkere Bugün Oylanıyor


Hükümete sınır ötesi operasyon için yetki veren tezkere, bugün Meclis Genel Kurulu’nda oylanacak. Genel Kurulun saat 15:00’deki oturumunda görüşülecek başbakanlık tezkeresi Türk ordusuna bağlı birliklerin sınır ötesi operasyon yapmak üzere Irak’a gönderilmesi için hükümete 1 yıl süreyle izin verilmesini öngörüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tezkerenin meclisten geçmesinin, askeri operasyonun hemen yapılacağı anlamına gelmediğini açıkladı. Ancak Erdoğan, Türkiye’nin kendisini savunmak için en uygun zamanda ve en uygun koşullar altında harekete geçeceğini söyledi.

Ankara’da temaslarda bulunan Irak Devlet Başkan Yardımcısı Tarık el-Haşimi ise sınır ötesi harekat yapılmadan önce Bağdat hükümetine bir şans verilmesini gerektiğini söyledi. Haşimi, Türkiye’den ayrılmadan önce yaptığı açıklamada görüşmelerden istediği sonucu aldığını kaydetti. Haşimi, öncelikle Irakla Türkiye arasında imzalanan mutabakat muhtırasına uyulması gerektiğini de kaydetti.

Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih, dün kuzey Irak’ta üslenen PKK unsurlarına karşı yapılacak askeri harekatın ağır sonuçlar yaratacağını söyledi. BBC radyosuna demeç veren Salih, Türkiye’nin askeri operasyonla kötü bir örnek yaratacağını, Irak ve bölgede istikrarı bozacağını da öne sürdü.

XS
SM
MD
LG