Erişilebilirlik

Lavrov: Tehditler Müzakerelere Zarar Veriyor


Rus Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, yaptırım ve askeri müdahale tehditlerinin İran’ın nükleer enerji programıyla ilgili görüşmelere zarar verdiğini söyledi.

Lavrov, Moskova’da, Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’la yaptığı görüşmede, nasıl bir tepki gösterileceği konusunda görüş birliği sağlanamazsa ortak bir politikanın daha etkili olacağını savundu.

Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir süre önce yaptığı konuşmada, İran'ın nükleer enerji programının daha saydam olması gerektiğini ancak, nükleer silah geliştirdiğini gösteren somut bir kanıt bulunmadığını söylemişti.

Bu arada Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, İran’ı, nükleer programıyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler denetimcilerine sürekli yalan söylemekle suçladı.

Rice, İran’ın nükleer programıyla ilgili soruları yanıtlamaktan kaçındığını ve Uluslararası Atom Enerji Dairesi’ni sürekli aldattığını savundu.

Öte yandan İran ve Atom Enerji Dairesi yetkilileri arasında üç gündür süren görüşmelere, gelecek hafta devam edilmek üzere, ara verildi.

XS
SM
MD
LG