Erişilebilirlik

Güçlü Tedbirler Uygulanacak


Güneydoğu Anadolu'da üsüste yaşanan terör olayları Türkiye'yi sarstı. Haftaya 15 şehit haberiyle giren Ankara, Kuzey Irak'a 'sınır ötesi operasyon'u tartışıyor. Şehit haberlerinin ardından önce Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Bakanlar Kurulu, sonra da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında 'güvenlik zirvesi' toplandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da katıldığı zirveden teröre karşı 'güçlü tedbirler'in uygulanacağına ilişkin 'kararlılık' mesajı çıktı.

Hafta sonunda Şırnak'ın Küpeli Dağı bölgesinde operasyon düzenleyen güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada 13 güvenlik görevlisinin şehit olması üzerine Ankara ayağa kalktı. Şırnak'taki olayın hemen ardından Diyarbakır'ın Lice ilçesinde mayın patlaması sonucu 1 er şehit oldu, 3 er yaralandı. Şırnak'ta meydana gelen mayın patlamasında da 1 uzman çavuş şehit oldu. Öyle ki, bir hafta önce de 12 sivil vatandaşını teröre kurban veren Türkiye, haftayı teröre karşı 'daha etkin mücadele' ve Kuzey Irak'a 'sınır ötesi operasyon' tartışmalarıyla geçirmişti.

Şehit haberleri üzerine devlet yetkililerinden terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğine ilişkin açıklamalar yapıldıktan sonra Bakanlar Kurulu 'terör' ana gündemiyle toplandı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıya ilişkin açıklamalar Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'ten geldi. 'Soğuk kanlı' bir şekilde terörle mücadele için 'akla gelebilecek her türlü ihtimalin' toplantıda değerlendirildiğini belirten Çiçek, sınır ötesi operasyon konusunda da değerlendirmelerin süreceğini söyledi.

'Güçlü tedbirler'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakanlar Kurulu'nun ardından Çankaya Köşkü'nde 'terör zirvesi' düzenledi. Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın katılımya gerçekleşen zirveden, terörle mücadele edilirken alınan 'güçlü tedbirler'in sürdürüleceği mesajı çıktı.

Zirve sonrası yapılan yazılı açıklamada, terör saldırılarının Türk halkını 'derin acıya boğduğu' vurgusu yapıldı. Açıklamada, her türlü şart altında terörle mücadeledeki kararlılığın sürdürüleceği belirtilirken, "Halkımıza ve diğer birçok ülke halkına insanlık suçu işlemeye devam eden ve terörizme karşı mücadelede uluslararası alanda azami duyarlılık, somut işbirliği ve gerçek bir kararlılık ihtiyacı bulunduğu da teyit edilmiştir" ifadelerine yer verildi. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nda da ‘sınır ötesi operasyon’ dahil teröre karşı alınacak yeni önlemlerin değerlendirilmesi bekleniyor.

XS
SM
MD
LG