Erişilebilirlik

Babacan: 'Aktif Dış Politikaya Devam'


Birleşmiş Milletler 62. Genel Kurul toplantıları için New York’ta bulunan Babacan, Amerika'dan ayrılmadan önce bir basın toplantısı yaptı. Babacan, Dışişleri Bakanı olarak ilk kez geldiği New York'ta elliye yakın görüşme yaptığını ve birçok yabancı yetkili yakından tanıma fırsatını bulduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı, basın toplantısında, New York’ta bulunduğu süre zarfında gündeme sıkça gelen İran-Türkiye doğal gaz anlaşmasına da açıklık getirdi.

Babacan, İran ile imzalanan belgenin enerji anlaşması olmadığına dikkat çekti; bunun Türkiye’nin enerji kaynaklarını çeşitlendirme konusunda varılmış bir araştırma anlaşması olduğunu belirtti.

Babacan, Türk-Amerikan ilişkimlerinde en büyük sorunun Temsilciler Meclisi’ndeki Ermeni soykırımı yasa tasarısı olduğunu vurguladı ve bunun onaylanmasın öDışişleri Bakanı, temasları sırasında PKK konusunu da gündeme getirdiğini söyledi.

Basın toplantısında, ABD’nin Irak’tan çekilmesi konusuna da değinen Dışişleri Bakanı, sürecin ani ve seçmen istiyor gibi siyasi nedenlerle olmaması gerektiğini vurguladı.


Babacan'ın ayrıntılı açıklamalarını, Elif Özmenek'in haberinden yukarıdaki bağlantıya tıklayarak dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG