Erişilebilirlik

'Bunlar PKK'nın Son Çırpınışları'


Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybeden 13 kişi, bugün düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan saldırıyı nefretle kınandıklarını bildirdi.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Beşağaç köyünde bir yolcu minibüsü teröristler tarafından tarandı. Olay sonucu minibüste bulunan 14 kişiden 13'ü hayatını kaybetti. Ölen 13 kişiden 7'sinin köy korucusu olduğu belirlendi. Başbakan Tayyip Erdoğan, terör saldırısını 12 günlük Amerika ziyaretinden dönüşünde Ankara Esenboğa Havaalanı’nda yaptığı açıklamada kınadı. Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığının süreceğine işaret eden Erdoğan, “Bunlar, son çırpınışları” diyerek, teröre karşı tepkisini ortaya koydu. Saldırıya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tepkisi de sert oldu. Saldırıyı ‘insanlık dışı’ olarak niteleyen Gül, hiç kimsenin ya da hiçbir gücün Türkiye’nin birliğine ve bölünmez bütünlüğüne zarar vermesinin mümkün olmadığını kaydetti. Gül, teröre başvurarak kan ve gözyaşı dökenlerin milletin ve devletin güçlü iradesi karşısında ‘yokolup gideceği’ni dile getirdi.

DTP’den çağrı

Saldırıyı, hükümetin terörle mücadele politikasını eleştiren Demokratik Toplum Partisi de (DTP) yazılı bir açıklamayla kınadı. Saldırı nedeniyle PKK’nın suçlanmadığı ve PKK’dan bahsedilmeyen açıklamada, "Bu katliamın kimler tarafından yapıldığını aydınlatmak ve olayın iç yüzünü açığa çıkarmak hükümetin görevidir" ifadesine yer verildi. Hükümetin çatışmaları önleyip, siyasi kanalları açmaya dönük çabası olmadığını ileri süren DTP'nin açıklamasında, "Hükümeti çatışmalı sürecin önüne geçebilecek politikaları masaya yatırmaya çağırıyoruz" denildi.

Bu arada Hakkari'de çıkan çatışmada iki PKK militanının öldürüldüğü açıklandı.

XS
SM
MD
LG