Erişilebilirlik

Gazze'de Bir Günlük Genel Grev Düzenlendi


Filistinliler, El Fetih’in çağrısı üzerine dün Gazze’de bir günlük genel grev düzenledi.

Grev kararı, Hamas’a bağlı güvenlik birimlerinin Gazze’de El Fetih yanlısı göstericileri cop kullanarak dağıtmasının ardından alındı.

Bu arada Batı Şeria’nın El Halil kentinde de El Fetih’e bağlı polisler, Hamas yanlısı gösteri düzenleyen öğrencileri dağıttı.

Cuma günü Gazze’de Hamas ve El Fetih militanları Cuma namazı çıkışında çatıştılar. Geçen hafta Hamas yönetiminin toplu ibadetleri yasaklama kararına rağmen El Fetih militanları ve destekçileri Cuma günü Gazze merkez camisi çıkışında Hamas aleyhinde protesto gösterisi yapmak istedi. Gösteriye Hamas güvenlik birimlerinin müdahale etmesi sonucu çıkan çatışmalarda aralarında gazetecilerinde bulunduğu 50 ye yakın kişi yaralandı.

Gazze’de Hamas `ın El Fetihlilere saldırmasına misillemeymişcesine El Halil`de de Hamaslı öğrenciler El Fetih’in güvenlik güçlerince tartaklandı. El Halil üniversitesindeki harç ücretlerinin yüksekliğini protesto etmek isteyen 20 kadar Hamaslı öğrenci güvenlik güçlerince dövüldü. Olayı görüntülemek isteyen gazeteciler de El Fetih güvenlik güçlerince tartaklandı.

XS
SM
MD
LG