Erişilebilirlik

'Dünya Hala Tehlike Karşısında'


Başkan Bush, El Kaide lideri Üsame bin Ladin'in yeni bir video mesajı yayınlamasının, dünyanın hala karşı karşıya olduğu tehlikeleri canlı bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Amerika'nın Sesi Muhabiri Paula Wolfson'ın Başkan Bush'un Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) Zirve Toplantısı için gittiği Avusturalya'nın Sydney kentinden verdiği habere göre, Bush gazetecilerin sorularını yanıtlarken Üsame bin Ladin'in dün yayınlanan video mesajına değindi.

El Kaide lideri üç yıl aradan sonra ve Amerika'da 11 Eylül 2001'de girişilen terör saldırılarının altıncı yıldönümünden sadece birkaç gün önce yayınladığı bu son videoda herhangibir tehditte bulunmuyor. Ancak Başkan Bush videonun, dünyanın terörist tehditler karşısında birlik halinde davranması gerektiğini gösterdiğini söyledi.

Bush, "Video, tehlikeli bir dünyada yaşadığımızı ve halklarımızı korumak için birlikte çalışmamız gerektiğini hatırlatıyor" dedi. El Kaide'nin daha önce yayınladığı video mesajlar konusunda yorumda bulunmaktan kaçınmış olan Bush bu son videoda Bin Ladin'in Irak savaşından sözettiğine dikkat çekti ve "Irak'tan bahsetmesini ilginç buldum. Bu da Irak'ın radikallere karşı savaşın bir parçası olduğunu hatırlatıyor. El Kaide Irak'tan sözediyorsa bu orada hedeflerine ulaşmak istediklerini gösterir. O hedef de bizi Irak'tan çıkarmak," şeklinde konuştu.

El Kaide'nin Irak'ta, Amerika ve diğer ülkelere saldırılar düzenlemek için üs sahibi olmak istediğini söyleyen Bush, "Bu nedenle kendimizi koruma konusunda kararlı olduğumuzu, El Kaide'ye barınma olanağı tanımayacağımızı ve genç demokrasileri destekleyeceğimizi kararlı bir şekilde göstermemiz önemlidir" dedi.

Başkan Bush, Irak politikasına destek sağlamak için son dönemde El Kaide tehdidine sık sık değiniriyor.

Önümüzdeki hafta Amerika'nın Irak'taki en yüksek düzeyli sivil ve askeri yetkilileri, Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker ve Amerikan Kuvvetleri Komutanı Orgeneral David Petraeus, Kongre'ye Irak'taki gelişmeler hakkında bilgi verecek.

Başkan Bush da önümüzdeki haftanın sonuna doğru Amerikan halkına hitaben Irak'ta bundan sonraki dönem için öngördüğü gelişmeler hakkında bir konuşma yapacak.

XS
SM
MD
LG