Erişilebilirlik

Cezayir'de İntihar Saldırısı: 28 Ölü


Cezayir güvenlik makamları ülkenin doğusunda Akdeniz kıyısındaki Dellys kentinde bir askeri kışlaya bomba yüklü bir araçla girişilen intihar saldırısında en az 28 kişinin öldüğünü bildirdi. Saldırıda 20 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Bu son saldırıdan iki gün önce de yine doğudaki Batna'da Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika'nın ziyareti öncesinde girişilen bombalı intihar saldırısında ise 22 kişi ölmüş, en az 70 kişi yaralanmıştı. Batna'daki saldırının görgü tanıkları, saldırganın Buteflika'yı karşılamak için bekleyen kalabalık arasında görüldüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Buteflika ilk saldırıyı yapanları "caniler" olarak tanımladı ve Cezayir'in ulusal uzlaşmayı gerçekleştirmeye kararlı olduğunu bildirdi.

Fransa Cumlurbaşkanı Nicolas Sarkozy de Batna saldırısını kınadı ve olayı "barbarca ve akıl almaz bir şiddet olayı" olarak niteledi.

Cezayir hükümeti 1992'denberi İslamcı militanlarla mücadele ediyor. Eski Fransız sömürgesi olan Cezayir'de şiddet olayları son yıllarda azalmış olmakla birlikte kendisini "İslami Magrip El Kaide Örgütü" olarak tanıtan bir grubun hala etkili olduğu bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG