Erişilebilirlik

Almanya'da Terör Paniği Devam Ediyor


Almanya’da terör saldırısı hazırlığındayken tutuklanan ve aralarında bir Türkün de bulunduğu 3 kişinin ardından olayla bağlantılı olduğu tahmin edilen ikisi yurt dışında, 7 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Alman güvenlik güçleri üyelerinin bir bölümü tutuklanan İslami Cihad Birliği’nin Almanya hücresinin şu an için yeni bir tehlike arz etmediğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble ise, halka terör saldırıları ihtimaline karşı paniğe kapılmama çağrısında bulundu. Schaeuble bügün eyaletlerin İçişleri bakanlarıyla özel bir toplantıda biraraya gelerek mevcut durumu ele aldı. Toplantıda yurtdışında terör kamplarına gidenlerin Almanya’ya döndüklerinde cezalandırılması kararı alındı.

Yakalanan terör zanlılarından ikisinin sonradan İslamiyeti seçen Alman olması ile ilgili tartışmalar ise sürüyor. Çok sayıda Alman politikacı bu durumda olanların yakın takibe alınmasını takep ediyor. Alman İslam Arşivi Merkezi, 1945’ten bu yana müslüman olan Almanların sayısını 100 bin olarak tahmin ediyor. Alman Müslümanlar Ligi başkanı Michael Muhammed, sonradan Müslüman olan Almanların radikalleştiği yönündeki iddaaların doğru olmadığını savunuyor.

Tutuklunanlardan birinin Adem Y. adlı Türk vatandaşı olması ise Almanya’da yaşıyan Türklerin imaj sorununu ve Türklerin zan altında kalabileceğini gündeme getirdi

Sol Parti Federal milletvekili Hakkı Keskin, bu olayın önyargıları arttıracağını belirtiyor. Bu arada Adem Y.’nin asker kaçağı olarak doğum yeri Bayburt’da arandığı öğrenildi.

Öte yandan olayla bağlantılı olduğu tahmin edilen ikisi yurt dışında, 7 kişinin aranmasına bugün de devam edildi. Arananlardan birinin Almanya Neuenkirchen doğumlu 22 yaşındaki Zafer S. olduğu açıklandı.

XS
SM
MD
LG