Erişilebilirlik

'PKK Saldırılarını Kınıyoruz'


İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, PKK’nın terör eylemlerini kesinlikle kınadıklarını açıkladı.

Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan’la görüşen Miliband, Türk hükümetinin PKK sorununu Irak hükümetiyle işbirliği yaparak çözme çabasını memnunlukla karşıladıklarını söyledi.

İngiliz bakan, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine tam destek verdiklerini belirtti. Bakan, Avrupa Birliği’nin, ortak insani değerlerin dinsel farkları kapatabileceğini göstermesini sağlama açısından Türkiye’nin kilit konumda olduğunu da vurguladı.

'AB Üyeliği İçin Tam Destek'

Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın resmi davetlisi olarak Türkiye’ye gelen İngiltere Dışişleri Bakanı Miliband, Babacan’ın yanısıra Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın da konuğu oldu. Hükümetinin, Türkiye’nin AB üyeliğine tam desteğini ilan eden Miliband’in, AB’nin Türkiye ile İngiltere’nin tam ve eşit ortak oldukları bir kurum olmasını istediklerine de dikkat çekti. Türkiye’de son dönemde yaşanan siyasi gelişmeleri demokrasi açısından ‘örnek’ olarak niteleyen Miliband, Türkiye’deki demokrasi tartışmalarının ülkeyi daha iyi noktaya taşıdığını savundu. Miliband, Ankara’ya gelişinden önce İngiliz Daily Telegraph gazetesine yazdığı makalede de Avrupa’nın geleceği için Türkiye’nin hayati rol oynadığını yazmıştı.

Bakan Babacan da, AB’ye üyelik yolunda Türkiye’nin reformist tavrını kararlılıkla sürdüreceğini dile getirdi.



XS
SM
MD
LG