Erişilebilirlik

Militanlar Pakistan Ordusunu Tehdit Etti


Pakistan’da 100’den fazla askeri rehin tuttuklarını iddia eden Taleban yanlısı militanlar, İslamabad hükümetinden, aşiret bölgelerindeki birliklerini çekmesini istedi.

Militanların sözcüsü, Pakistan ordusunun ülkenin kuzeybatısındaki aşiret bölgelerinde konuşlandırılmasının, 2005 yılında varılan barış anlaşmasını ihlal ettiğini öne sürdü.

Pakistan ordusu, Güney Veziristan’da bulunan yaklaşık 150 kadar asker Perşembe gününden bu yana teması kaybettiğini bildirmişti. Bununla birlikte ordu, kayıp askerlerin militanlar tarafından tutsak alındığını doğrulamayı reddediyor.

Ordu askerlerin, aşiretler arasındaki çatışmanın arasında kalmış olabileceğini savunuyor. Aşiretler, İslamabad hükümetiyle, Afganistan’da faaliyet gösteren Taleban militanları arasında bölünmüş durumda.

Öte yandan Güney Veziristan’ın merkezi Vana’da patlayan bir bomba en az dört kişinin ölümüne, 10 kişinin de yaralanmasına yol açtı. Bir pazar yerinde patlayan bombanın, hükümetle ittifak kuran aşiret üyelerini hedef aldığı iddia edildi.

XS
SM
MD
LG