Erişilebilirlik

Washington Gül'ü Kutladı


Başkan Bush, Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül’ü arayarak tebrik etti. Irak konusunda bir konuşma yapmak üzere Nevada eyaletinde bulunan Bush, Abdullah Gül’e telefon açtı.

Beyaz Saray sözcüsü Scott Stanzel, Başkan Bush’un Cumhurbaşkanı Gül’e “dost ve müttefik olan Türkiye’yle güçlü ilişkilere bağlılık vurgusu yaptığını” söyledi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı da, Abdullah Gül'ü tebrik etti. ABD Dışişleri Bakanlığı, Gül'le güçlü ilişkilerini sürdürmeyi temenni ettiklerini; Türkiye'de demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkesini desteklediklerini kaydetti. Bakanlık, Cumhurbaşkanlığı seçiminin bu iki ilkenin gücüne ve olgunluğuna işaret ettiğini belirtti.

Amerika’nın Ankara Büyülelçiliği de bir mesaj yayınlayarak Cumhurbaşkanı Gül’ü kutladı. Büyükelçi Ross Wilson, mesajında şu ifadeye yer verdi: “Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül'ü kutluyoruz. Türkiye'nin demokratik kurumlara bağlılığı ile hukukun üstünlüğü bir kez daha gücünü ve sağlamlığını kanıtlamıştır. Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakanlık ve daha sonra Dışişleri Bakanlığı görevleri sırasında yakın bir çalışma içinde olduk ve kendisini çok iyi tanıyoruz. Ülkelerimiz için önem arz eden konularda kendisiyle çalışmaya devam etmeyi arzuluyoruz.”

XS
SM
MD
LG