Erişilebilirlik

ABD Adalet Bakanı İstifa Etti


Amerika Adalet Bakanı Alberto Gonzales, görevinden istifa ettiğini açıkladı. 17 Eylül’de görevden ayrılacağını söyleyen Gonzales, istifası için gerekçe göstermedi.

Alberto Gonzales kısa açıklamasında Bush’a teşekkür etti. Başkan Bush ise Gonzales’in istifasını istemeyerek kabul ettiğini söyleyerek, kendisini dürüst, ilke sahibi ve saygın bir kişi olarak tanımladı.

Alberto Gonzales geçen yıl, 8 federal savcıyı görevden aldığı için muhalefetteki Demokratlar ve bazı Cumhuriyetçiler tarafından eleştirilmişti. Bazı Kongre üyeleri savcıların siyasi nedenlerle görevden alındığını savunuyor. Gonzales, Başkan Bush’un terörle mücadeledeki hukuki stratejisinden dolayı da eleştirilerin hedefi oldu.

Bütün eleştirilere rağmen Başkan Bush, Alberto Gonzales’e destek vermişti. Adalet Bakanlığı’nda çok ciddi bir kriz olduğunu vurgulayan Demokratlar, Gonzales’in istifasının yerinde bir adım olduğunu açıkladı.

Alberto Gonzales, Amerika’nın ilk Latin Amerika kökenli Adalet Bakanı oldu. Bush’a yakınlığıyla tanınan Gonzales bu görevinden önce Beyaz Saray’da hukuk danışmanlığı yapıyordu. Başkan Bush, Gonzales’in yerine geçici atama yaptığını duyurdu.

XS
SM
MD
LG