Erişilebilirlik

Almanya'da 'İtalyan Mafyası' Hesaplaşması


Almanya'nın Duisburg kentinde bir tren istasyonu yakınlarında başlarına sıkılan kurşunlarla öldürülen 6 kişinin İtalyan olduğu belirlendi.

Kuzey Ren-Westfalya Eyaleti’ndeki Duisburg kentinde 6 kişinin bir araç içinde başlarına kurşun sıkılarak öldürülmesi ülkede tam anlamıyla şok yarattı.

Gelen haberlere göre, olay yeri yakınlarından geçen bir kadın, gece saatlerinde silah sesleri duymasının ardından polise haber verdi ve devriye aracı olay yerine geldi. Türk nüfusu 25 bini geçen kentin istasyonunun olduğu mıntıkaya varan polis ekibi 5 kişinin cesedini bir araç içinde buldu, altıncı kişi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti.

Polis ilk başta, soruşturmayı neden göstererek açıklama yapmazken, öldürülen şahısların yaşları 16 ila 39 arasında değişen İtalyanlar olduğu ortaya çıktı. Bunu doğrulayan polisin ve ardından da İtalyan İçişleri Bakanlığı’nın günün akışı içinde verdiği bilgilere göre, olay İtalya’nın Kalabriya bölgesinde yerleşik `Ndrangeta adlı mafya örgütü içindeki iki ailenin çıkar çatışmasından ve kan davasından kaynaklanıyor. Sicilya mafyasının gücünün azalmasıyla kuvvetlenen Kalabriya mafyasında en önemli konuma gelen `Ndrangeta` mafyasının Akdeniz’deki insan kaçakçılığı trafiği, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı alanlarında faal olduğu haber veriliyor. Toplam 7 bin üyesi olduğu tahmin edilen söz konusu mafya çatısı altındaki Strangio-Nirta ve Pelle-Romeo adlı ailelerin 90'lı yıllardan bu yana mafyanın liderliğini ele geçirebilmek için mücadele verdiği ve bu yolda her iki aileden geride kalan yıllarda en az 35 kişinin öldürüldüğü bildiriliyor.

Şimdi Strangio-Nirta ailesinden altı kişinin bir Alman kentinde mafya filmlerini anımsatan bir şekilde, bir İtalyan lokantasında yemek yedikten sonra arabalarına bindikleri anda öldürülmeleri ise olaya başka bir boyut getiriyor. Konunun uzmanları, dünyanın en büyük iç limanları arasında yer alan ve serbest ticaret bölgesinde kara para aklandığı iddaaları yıllardır konuşulan Duisburg’da Kalabriya mafyasının hakimiyetinin söz konusu olduğunu, `Ndrangeta mafyasının Almanya’daki kokain kaçakçılığı pazarının yüzde 70’ni elinde bulundurduğunu ve polis ve güvenlik birimlerinin bu durumu bilmelerine rağmen geçmişte örgütün üzerine gitmediklerini öne sürüyorlar.

Bu iddialara göre çeşitli mafya örgütleri sürekli baskı ve yakalanma tehdidi altında oldukları İtalya’dan daha rahat koşullar buldukları ülkelere kayma stratejisini izliyor. Bu ülkeler arasında Almanya’nın yanısıra Belçika ve Fransa’nın adları da yer alıyor.

Mafya uzmanları aileler arasındaki iktidar savaşında bundan sonra da benzer olayların yaşanmasına kesin gözüyle bakıyorlar ve Strangio-Nirta ailesinin en kısa zamanda öç alacağını, bunun gene Almanya sınırları içinde olabileceğini öne sürüyorlar.

XS
SM
MD
LG