Erişilebilirlik

Güney Koreli Rehineler Serbest Bırakılmadı


Afgan bir yetkili, Taleban militanlarının 21 Güney Koreli rehineden ikisini bugün serbest bırakacağını açıkladı.

Gazne ili valisi, Taleban’ın iyi niyet göstergesi olarak iki kadın rehineyi serbest bırakma sözü verdiğini bildirdi.

İki kadın rehinenin önceki gün serbest bırakıldığı açıklanmıştı. Taleban adına sözcülük yapan bir kişi, kadınların önce serbest bırakıldığını duyurdu, daha sonra da tüm rehinelerin halen ellerinde olduğunu belirtti.

Rehinelerin serbest bırakılması için militanlarla görüşmeler de devam ediyor. Gazne’deki Uluslararası Kızılhaç Örgütü’nün bürosundaki görüşmelerde taraflar üç kez biraraya geldi.

Güney Koreli bir misyoner gruba bağlı rehineler geçen ay kaçırılmıştı. Rehinelerin hayatı karşılığında militan arkadaşlarının hapisten çıkarılmasını isteyen Taleban, şu ana kadar bu rehinelerden ikisini öldürdü.


Üç Koalisyon Askeri Öldürüldü

Afganistan’ın Pakistan sınırındaki Nangarhar ilinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu üç koalisyon askeri ve bir Afgan çevirmen hayatını kaybetti.

Yapılan askeri açıklamada, bölgede operasyon düzenlendiği bildirildi. Ölen askerlerin milliyetleri açıklanmadı, ancak burada faaliyet gösteren askerlerin çoğunun Amerikalı olduğu biliniyor.

Haftasonu da Helmand’da Taleban tarafından pusuya düşürülen devriye aracındaki bir İngiliz asker öldü, beş asker de hafif yaralandı. Önceki gün, Afganistan’ın güneyinde bir NATO ve bir de Afgan askeri daha uğradıkları saldırıda ölmüştü.

XS
SM
MD
LG